Productieproces

Al onze producten ontwikkelen en produceren wij volledig binnenshuis vanuit onze werkplaats in Zaandam. Door de productie lokaal te houden kunnen wij de kwaliteit van ons product te waarborgen én ons productieproces flexibel inzetten.

Om wanddecoratie te produceren maken wij gebruikt van lasersnijders, dit zijn krachtige machines die door middel van een laserstraal een zeer kleine hoeveelheid materiaal verwijderen om nauwkeurige vormen uit te snijden uit plaatmateriaal. Om van plaat hout naar wanddecoratie te gaan worden verschillende stappen doorlopen, welke hieronder staan toegelicht.

1. Plaatmateriaal verwerken en voorbereiden

Wij gebruiken Finsa Fibracolour Negro HDF (High Density Fibreboard) voor onze wanddecoratie. Wat dit HDF speciaal maakt is dat tijdens het productieproces zwarte kleurstof door de vezels wordt gemengd. Hierdoor krijgt het HDF een door en door zwarte kleur. Om de kleurintensiteit te benadrukken oliën wij handmatig het het materiaal met lijnzaadolie.

Fibracolour Negro heeft een superieure kwaliteit vanwege haar vezel selectie, speciale - niet giftige - kleurpigmenten op waterbasis, laag formaldehydegehalte (Classificatie E1) en resistentie tegen natuurlijke en kunstmatige verlichting. Het plaatmateriaal wordt in Europa duurzaam vervaardigd in Spanje, Portugal en Frankrijk. 

Het plaatmateriaal wordt aangeleverd in grote platen van 210cm x 285cm. Deze worden eerst op maat gezaagd, geolied, op kwaliteit gecontroleerd en tenslotte vlak opgeslagen om eventuele krommingen in de platen te verwijderen.

2. Lasersnijden

De productie van de wanddecoratie doen wij hoofdzakelijk op onze 150w portaallaser. Dit is een zeer grote machine met een werkoppervlak van 250x130cm waar, met behulp van een nauwkeurige laserstraal, elke gewenste vorm uit het plaatmateriaal gesneden kan worden. De machine met verschillende hulpmiddelen ingericht zoals boven én onder afzuiging en dynamische hoogteregeling voor een perfecte snede. 

De laserstraal concentreert een kleine krachtige bundel licht naar een fractie van een millimeter waardoor het plaatmateriaal letterlijk verdampt wordt, door minder kracht te gebruiken kunnen wij bijvoorbeeld grenzen graveren. Deze techniek heeft als voordeel dat er bijna geen verlies in de snede is zoals bij een zaag. 

Ondanks het formaat en kracht van de machine gebruikt deze relatief weinig stroom, niet meer dan een huishoudelijke droger. Een groot deel van de energie wordt gebruikt om de lasersnijder te koelen, deze restwarmte gebruiken wij in de winter als verwarming!

De reden dat we hebben gekozen voor een grote machine is niet alleen om grote producten te kunnen produceren, maar om het plaatmateriaal zo groot mogelijk te houden. Hierdoor kunnen we restmateriaal minimaliseren en hebben we tegelijkertijd minder zaagwerk vooraf. We hebben voor elk product platen zo efficiënt ingericht, zo kunnen we voor het kleinste product 40 keer uit 1 plaat snijden zonder restmateriaal!

Omdat lasersnijden tot zogeheten subtractieve productie (materiaal verwijderen) behoord zal er altijd een klein beetje restmateriaal zijn. De hele kleine stukjes hout die onbruikbaar zijn worden gerecycled maar de iets grotere stukken geven wij aan bedrijven die werken met reststromen om nieuwe producten te maken zoals MEUQ design. Zo minimaliseren wij de hoeveelheid restmateriaal. 

3. Verpakkingen maken en voorbereiden

Niet alleen ons product is met veel zorg en aandacht gemaakt maar ook de verpakking hebben wij veel tijd aan besteed. We hebben speciale dozen met inlays ontworpen om de wanddecoratie zo veilig en handig mogelijk te transporteren. 

De dozen worden op maat gemaakt om loze ruimte tijdens het transporteren te voorkomen om de CO2 voetafdruk van het bezorgen te verkleinen. Daarnaast zijn de kartonnen platen waarin wij de wanddecoratie verpakken standaard formaat waardoor er geen snijafval is van kartonnen platen op maat maken. 

Om de producten zo goed mogelijk te beschermen worden de vormen van de wanddecoratie uit de kartonnen platen gesneden, de producten worden hierdoor letterlijk in de doos vastgeklemd. Een bijkomend voordeel hiervan is het feit dat door middel van de doos slim ontwerpen deze ook gelijk gebruikt kan worden als afstandhouder voor wanddecoratie bestaande uit meerdere panelen. Een ander voordeel is dat er geen andere beschermingsmiddelen nodig zijn, de strak ingepakte doos biedt meer dan voldoende bescherming. De enkele stukken karton die wij als restmateriaal over hebben worden gerecycled

4. Inpakken, opslag en verzending

Tenslotte worden de producten met veel zorg gecontroleerd, verpakt en opgeslagen. Zodra een klant een product besteld hoeven wij alleen de extra's zoals montagemiddelen erbij te doen en dan is de doos klaar om verzonden worden, zo kunnen we in sommige gevallen binnen een kwartier na het plaatsen van de bestelling het product versturen!