Montage systemen wanddecoratie

We hebben twee verschillende montage systemen ontwikkeld zodat onze wanddecoratie op elk oppervlak gemonteerd kan worden. Tijdens het bestellen van je gewenste product kan je aangeven welk montagesysteem je wilt hebben. De montagesystemen staan hieronder verder uitgelegd:

Directe montage

Hierbij wordt de wanddecoratie door middel van dubbelzijdige plakstrips direct op de muur gemonteerd. De plakstrips zijn gemaakt van extra sterke  1mm foamtape die zowel op gladde muren (verf, behang) als muren met een lichte structuur (spachtelputz) perfect blijft plakken.

Wij leveren de plakstrips bij de wanddecoratie en kartonnen plakmallen om de plakstrips op de juiste plek op de achterzijde van de wanddecoratie te monteren. De installatie is vervolgens erg gemakkelijk te voltooien door de wanddecoratie op de gewenste plek op de muur te plaatsen en aan te duwen. Indien de wanddecoratie uit meerdere panelen bestaat ontvang je afstandhouders om de juiste afstand tussen de panelen te waarborgen. 

 Voordelen Nadelen
-Snel en gemakkelijk -Niet geschikt voor elke muursoort (zeer grove structuur)
-Zonder boren -Afhankelijk van ondergrond kan de wanddecoratie niet altijd schadeloos verwijderd worden (zowel muur als wanddecoratie).

Schroef montage

Het schroef montagesysteem lijkt enigszins op het directe montagesysteem maar onderscheid zich door het feit dat er geen plakstrips de muur raken. Aan de hand van de meegeleverde boormallen worden een aantal gaten op de juiste plek gemaakt waar een plug met schroef en sluitring in gemonteerd worden. Op de ringen worden ronde plakstrips geplakt waar de wanddecoratie vervolgens op gemonteerd kan worden. Dit montagesysteem is niet mogelijk voor elk type wanddecoratie.

 Voordelen Nadelen
-Wanddecoratie kan schadeloos verwijderd worden en opnieuw gemonteerd. (alleen de plakstrips moeten vervangen worden) -Montage duurt langer
-Panelen staan enkele millimeters van de muur wat het 3D effect benadrukt -Boren in muur is noodzakelijk (30mm diep)

Advies over monteren

Twijfel je over welk montagesysteem je wilt gebruiken? Neem gerust contact met ons op dan adviseren we graag. Raadpleeg ook de montage-instructies van het desbetreffende product om een beter idee te krijgen over de montagesystemen.